Vad vore livet utan hår?

Jag är besatt av hår.
Jag insåg det för några veckor sen när en kille jag bara känner över internet kommenterade att om han skulle beskriva mig med två ord skulle det ena vara hår. Det fick mig att inse att ja, jag tänker väldigt mycket på hår. Främst mitt eget men även andras. När jag träffar någon ny människa brukar jag fundera ut vilken frisyr eller färg som skulle passa bättre på personen i fråga. Jag avskyr när folk inte har gjort något med sitt hår. Det värsta jag vet är en skabbig hästsvans eller utväxt. Skulle jag vinna mycket pengar skulle jag helt klart sätta en stor summa pengar i månaden på att mitt hår skulle se så bra ut som möjligt. Ibland brukar jag tänka på hur mycket lättare livet vore om alla hade fötts utan hår. Om alla vore skalliga. För mitt hår tar upp sjukt mycket tid i mitt liv. Det ska tonas var tredje vecka, jag tuperar det några dagar i veckan eftersom jag inte tycker om volymen på det annars, min lugg är förjävlig så den måste fixas med varje dag (för säkert tusende gången i mitt liv undrar jag varför jag klippte lugg) och trots alla mina ansträngningar är jag sällan nöjd. Jag vill ha långt hår, jag vill ha dreads, jag vill ha lockigt, jag vill ha tillbaka min mohikan, listan slutar aldrig! Jag vill ha snyggt hår som man lägger märke till. Ett hår som får folk att tänka: Wow!
Just nu är mitt drömhår långt, mörkrosa och lockigt. Så därför har jag nu hårförlängningar som är på väg hem till brevlådan. Min naturliga hårfärg är brun (en färg jag föraktar då jag anser den vara så fruktansvärt alldaglig) men ofta önskar jag att jag vore blond så jag kunde testa alla färger jag ville utan att behöva avfärga miljoner gånger.
Jag tycker det är intressant att tänka på hur många olika frisyrer det finns och att hur håret ser ut är nånting som förändras genom tiderna. Det är inte precis som att man ser någon i Marie Antoinette frisyr dessa dagar.
Men trots att jag är så oerhört fokuserad på hur mina strån ser ut finns det inte mycket jag är rädd för. I somras klippte jag bort nästan alltihopa för att kunna färga det rött och innan dess rakade jag som sagt båda sidorna av huvudet. Hår är spännande och jag är fruktansvärt avundsjuk på människor med vackert långt hår för det är något jag själv aldrig lyckats åstadkomma.
Jag är mycket nyfiken på hur mitt hår kommer se ut i framtiden.Kommentarer
Postat av: Em

Hår är ju roligt om man bara vågar leka med det. Det betyder nästan mer än kläderna man har på sig.

2010-03-23 @ 18:00:31
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: pelle

Haha, på tal om hår ;D

2010-03-23 @ 19:44:04
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: miaka

Känner igen mig i väldigt mycket av det du skriver! Nästan allt faktiskt, förutom det där med rädsla, ja är skiträdd för att testa nya (kortare) frisyrer, har inte klippt mig på två år eller något nu.

2010-03-24 @ 14:34:59
URL: http://miaka.blogg.se/
Postat av: Sara

Svar:

Haha, det blir så av dålig ovana att man slänger tuggummi på marken!

Allt bra? =)

Kram

2010-03-24 @ 21:26:52
URL: http://rizzy.blogg.se/
Postat av: Gun

Hår betyder mycket för ens utseende. Jag tycker också det är viktigt.

2010-03-25 @ 16:23:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Angelica

Klart att jag inte har glömt dig. Håller fortfarande ett öga på dig...=)

2010-03-27 @ 17:40:38
URL: http://rivjarnets.blogg.se/
Postat av: Candy

Brunt är verkligen alldagligt. Därför var det grymt kul när en brunhårig brud kritiserade blonda tjejer för att se ut som tråkiga kloner. >_<Jag kan inte heller bestämma mig för hur jag vill ha mitt hår, eller ja, jag kan bestämma mig men jag vill så mycket att jag aldrig blir riktigt nöjd!

2010-03-31 @ 01:18:46
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: simone

jäkgligt snygg frisyr! :)

2010-04-21 @ 17:12:37
URL: http://fattybom.se
Postat av: anna

Håret är superviktigt för mig också. Om jag skulle tappa allt mitt hår (pga sjukdom) skulle jag må fruktansvärt dåligt. Håret är en så stor del av ens person.

2010-05-03 @ 15:06:33
URL: http://annabackhouse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0